Welkom, vrienden!

Welkom, vrienden onnozelaars!

Welkom, en komt u toch binnen!

‘Waarom?’ zegt u, want dit is toch wel een heel rare blog: waar zijn de posts, de berichten en tegenberichten? Wel, u mag ze zelf schrijven als u dat soort kwekkwek toch zo graag leest, maar sta ons toe u te confronteren met de vreselijke waarheid:

 

Deze blog is geen blog!

 

Oh nee?

Nee, dit is een bloek. Of een boek. En u moet het lezen!

1. U moet L & H lezen …

… omdat u in éen van deze vakjes zit:

Klik op wat u bent, laat u overtuigen, en kom dan terug.

Goed, u bent er weer en u bent overtuigd. U moet dit ook lezen omdat Schrijver dezes anders erg boos wordt.

2. Schrijver dezes.

Schrijver dezes is 16, licht autistisch maar in het bezit van een niet gering IQ (hoewel geen 160). Hij woont bij zijn moeder op 6 km van een middelgrote stad op 44 km van een grote stad. Favoriete drank: thee met vanille en melk. Favoriete dieren: honden, paarden en varkens. Hij houdt noch van lawaai noch van drukte. En hij is eigenlijk tegen alles en tegen iedereen (hoewel hij om rechtvaardig te blijven zorgvuldig precies even hard probeert te zijn tegen alles en iedereen. Hij wandelt elke weekdag (niet in de week-ends) ’s avonds 51 minuten, gekleed in regenjak (geel) en regenbroek (zwart), beide in warmte en lucht maar niet vocht doorlatende stof en wandelschoenen van hoge kwaliteit. De Schrijver hoopt binnenkort aan de universiteit te kunnen gaan studeren voor burgerlijk ingenieur-architekt.

3. Beta.

Dat Schrijver dezes boos op u zou worden, betekent niet dat u geen eigen bevindingen mag hebben over ‘Liefde en Hondjes’. Integendeel! Zogezegd om de communicatie te vergemakkelijken maar vooral om zichzelf veilig te stellen voor het geval dat hij hoort dat hij er een potje van heeft gemaakt, heeft Schrijver dezes ‘beta’ op de voorflap gezet: dit is een werkstuk waar nog aan gewerkt mag worden en alle suggesties daaromtrent zijn welkom. Als iets beter kan, moet het beter! Er is daarom een vakje voorzien aan het eind van elk hoofdstuk om alle kloterij die u opmerkt te signaleren. Links die niet werken. Die verkeerd verbinden. Taalfouten. Lay-out problemen. Kleuren en tekeningen die u niet aanstaan. Zelfgenoegzame stijl. Woordenkramerij. Voze passages. Ongeloofwaardige karakterizering. Rode draden die nergens naartoe leiden …

U mag zelfs verbeteringen voorstellen! Maar maak het alstublieft niet te bont! Als u de schrijver toch erg onheus en onrechtvaardig wil bejegenen, als u de arme drommel echt het hart wil uithalen door te stellen dat al die 555 bladzijden dikke schijt zijn, ook al is dat de waarheid, gelieve dan uw adres te vermelden zodat Schrijver dezes de zaak voorzien van de nodige werktuigen met u persoonlijk kan komen afhandelen. Maar ach, laten we de wereld onze positieve ingesteldheid tonen, ons geloof in de vooruitgang en de beschaving en vooral aardige dingen zeggen over L & H!

Misschien kunnen we daarvoor zelfs een gesprek met woord en wederwoord op de site opzetten. Daar zou de schrijver helemaal niks tegen hebben want als u toch ondanks uzelf iets vreselijk onheus zou schrijven, kan hij natuurlijk uw opmerkingen gewoon met éen beweging (‘verwijder dit bericht’) doen verdampen. Of hij kan, hoe ver ze ook onder boosaardige afgunstige scheldpartijen verborgen zitten, uw goede intenties toch raden en uw tekst er met de nodige retouches aan aanpassen. Kortom, laten we er samen wat moois van maken! Aan de slag!

4A. Rechten.

Schrijver dezes heeft biezonder weinig vertrouwen in de goedheid van de mens. Daarom wil hij toch even stellen dat hij eigenaar is van de teksten en illustraties geboden op deze website en dat hij voor dit eigenaarschap alle nodige bewijsvoering kan leveren. Ze worden u enkel aangeboden ‘voor’ (zoals pornosites dat altijd zo aardig stellen) ‘uw privé-genoegen’. Met uitzondering van citaten in een commentaarcontext kan om het even welke andere publicatie en/of commerciële exploitatie van teksten en illustraties enkel mits voorafgaandelijk schriftelijk akkoord van de eigenaar. En om echt lekker professioneel te klinken zeggen we dit ook nog even in het Engels:

4B. Rights.

The author asserts his property rights for the texts and illustrations shown on this website and his ability to offer all proof required. Texts and illustrations are offered only for the viewer’s private entertainment. Except for quotes in a commentary context, all other additional forms of publication and/or commercial exploitation of texts and illustrations require preliminary agreement in writing by the author.

5. Uw gemak.

Om deze site optimaal te bekijken, doet u hem best met Firefox in default (normale) lettergrootte. Affijn, dat dachten wij toch. Maar Firefox is dus zo hebbelijk om paragrafen (vooral dialogen bovenaan bladzijdes tussen aanhalingstekens) samen te smelten tot moeilijk begrijpelijke massa’s tekst. Internet Explorer doet dat volgens de forums die zich over het probleem buigen (want méer genieën lijden eronder) niét. Over naar Explorer?

Ach, Explorer heeft dan weer de neiging om code van het type <!– in beeld te brengen terwijl dat niet hoeft. En de kleuren zijn wat fletser. Zucht zucht. Maar misschien is Explorer al bij al toch beter om de site goed in beeld te krijgen.

Wij zijn diverse keren over heel de tekst heen gegaan om foute clusters en <!– codes totaal uit te roeien, maar mochten er toch nog ontsnapt zijn, dan zouden zeer dankbaar zijn indien u ze ons wou signaleren, zodat we uiteindelijk toch gerust kunnen slapen. Dank u wel!

[Wanhopig, later: ja, wat merken we als we de site weer doornemen en wel met Explorer? Dat al die verbeterde clusters opnieuw zijn samengekoekt! Evengoed met Explorer! Dit wordt me toch al te gortig. De conclusie moet wel zijn dat het toch aan de editor van WordPress zelf ligt! Ja, er is een oplossing: de eerste paragrafen met dialoog bovenaan elke bladzijde opbergen in de vakjes van een onzichtbare tabel zodat ze wel gescheiden moeten blijven, maar ik heb momenteel geen zin meer om die ontzaglijke hoop bladzijden nog eens aan te pakken. Later misschien. Ok?]

Naar het schijnt is bovendien achtergrondkleur (bgcolor) niet meer te zien bij gebruik van html 4.01. Laten we dus hopen dat we niet tegen die vreselijke html 4.01 aanlopen en dat hij ons niet schuimbekkend een arm of been afbijt! Al weet ik bij God ook niet of html. 4.01 en deze site wat met elkaar te maken hebben.

Smakelijk toch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s